lauantai 27. tammikuuta 2018

25.1.Kolombia-Santa Marta-
Takana kahden päivän purjehdus johon mahtuu vauhtia ja villejä tilanteita. Upeat yöt kansivahdissa ja päivällä isot parvet delfiinejä kaksikin kertaa tervehtimässä meitä kulkien veneen rinnalla ja hyppien ympärillämme. Viimeinen yö minulla meni vatsataudissa joka onneksi parani juomisella lepäämisellä ja parilla Immodiumilla. Tullipahan koko kehon putsaus.
Viimeisen yön vauhtienkat oli 24m/s. Tossa vauhdissa alkoi minullakin etupunkassa vähän tuntua siltä ,että jos vielä vauhtia kasvaa pitäisi ehkä siirtyä muualle koisimaan. Olo oli kun mankelissa ja hyvin nukutti. Vatsa kyllä vaati veronsa että wc-käyntejää riitti koko yölle ihan kohtalaisesti.
Tämä matkustajana/gastina oleminen sopii minulle kyllä erinomaisesti. Joka saari on oma hallintoalueensa tulli muodollisuudet ovat jokaisessa satamassa. Tämä gastina oleminen on kyllä helppoa. Aikamoista selvitystyötä on tehtävä etukäteen näissä kipparillekkin uusissa paikoissa niin tulli muodollisuuksien kuin reittienkin suhteen. Gastina sitä sitten voi osallistua hommiin oman aktiivisuutensa mukaan. Keittiöpuuhat kyllä kulussa ovat Tuijan ja minun hommia muilla ei ihan kunto kestä. Aruballa tein kahden päivän ruuat valmiiksi; Perunasalaatti ja Risotto päiväruuiksi, iltaruuaksi kanaa kookosmaidossa jauhelihakastike. Noihin kansi hommiin voi sitten pikkuhiljaa tutustua koska Tyynen Valtameren Ylitys ylitetään sitten naisistolla ja Hannu kipparina.
Santa Marta on makein pikkukaupunki tähän mennessä. Täällä on paljon Kolumbialaisia turisteja mutta meitä valkonaamoja ei näy paljonkaan. Ehdottomasti paikka jonne voin tulla lomailemaan toisenkin kerran.
26.1. Maapäivä. Porukka hajaantui ja minä lähdin talssimaan aamusta kaupunki  kierrokselle kun helle ei vielä porota. Tää on niin makee paikka ja kaikki on todella halpaa….siis selitys shoppailulle. Kaksi ihanaa hellemekkoa ja legginsit  ja rahaa meni 30 dollaria. Ihmiset ovat täällä todella ystävällisiä ja hymyileviä, me like. Siesta allkaa lähestyä ja istuskelen satamabaarissa ihanassa tuulenvireessä ja nautin nautin nautin, tää vaan on niin ihanaa….Here and now!
27.1.Vielä yksi bonuspäivä Kolunbiassa. Aamulla jostain tuli infoa että tuuliodotukset vetelee 60 knotsia…tieto sitten onneksi muuttui päivän mittaan ja näyttäisi maksimiennusteet jäävän 30-40 tienoille. Huomenna aamulla on lähtö jos ei mitään mutoksia tämän hetken säätiedotuksiin tule.

Ilta meni kolmen päivän ruokia valmistellessa. Aallon korkeus on 3-4 metriä, aaltoväli lyhyt ja takatuuli joten pomputusta tiedossa ja sillä kelillä ei meikäläinenkään halua olla kuumien patojen ääressä kuin korkeintaan valmiin ruuan lämmityksen verran. Kolme päivää purjehdusta ja sitten Panamassa. Goodbye Colombia!

1 kommentti:

  1. Moi! Siinä lähellä olisi ollut Tayronan kansallispuisto, muttei tainnut aika riittää. Onnea matkaan!

    VastaaPoista