maanantai 22. tammikuuta 2018

22.1. Aruba
Turistipäivä Aruballa. Eilen saavuimme Curacaolta Aruballe. Vauhtia riitti ja olimme ankkurissa jo aamuyöstä. Tullimuodollisuudet sujuivat vähän eri malliin kuin Curacaossa jossa piti mennä ensin keskustaan tulliin ja sitten ihan toisaalle ilmoittautumaan maahan. Täällä menimme satamaan ja tulli kuin immigration tyypit tulivat veneen luo ja koko homma oli ohi varmaan tunnissa. Ihanan ystävällisiä ihmisiä ja hyvää palvelua. Marina oli täynnä joten ankkuripaikka löytyi lentokentän läheltä kävelymatkan päästä varsinaisesta keskustasta. Eilen pikku kävelylenkki ja Raijan kanssa illastimme rantaravintolassa auringon laskiessa ja Sissi-veneemme näkyessä horisontissa. Aivan fantastista ruokaa ja palvelu oli erinomaista nam, nam.  Sitten viesti kipparille ja Hannu haki meidät Sissille. Aamusta lähdimme veneeltä ja suuntasimme ensin Starbucksiin jossa hyvät wifi-yhteydet. Vähät netteilyä ja sitten tänne keskustan ihanuuksiin. Nyt istuskelen Renasissance hotellin aulassa ja ympärillä on Cuccin, Pradan, Luis Vuittonin ja muiden luksusbrändien kauppoja.
Mieleen tulee yksi Miamin matka ja shoppailut siellä. Mukaan tuli varmaan kaikki merkit ja luottokortit tappiin. Nyt ainoa ostos on käsikoru, hinta 3 dollaria ja ei ole mitään halua/tarvetta/mielitekoa muihin kauppoihin. Tässä ympäristössä todella tajuan miten asioiden merkitykset ovat muuttuneet kymmenen vuoden aikana. Sinä aikana alkoi hahmoterapiani, joka johti terapeuttikoulutukseen ja terapeutiksi valmistumiseen. Samoihin aikoihin alkoi purjehdus harrastukseni. Molempien ansiosta istun nyt tässä onnellisena kolmen euron käsikorun ostajana ja vapautuneena shoppailusta, jonka tilalle on tullut purjehdus, jonkun asteiden hulluus sekin ainakin joidenkin mielestä, minulle rakkaus. Onnellisuusaste ++++100%.

Huomenna suuntana Kolumbia…aika mahtavaa ja vielä on päivää jäljellä. Nyt Starbucksiin nettiyhteyden päähän ja laitan blogin teille ja sitten kolttuja kengät pois ja pitkää rantaviivaa kävellen muutama kilsa kohti Sissiä josta kippari sitten taas kumpparilla noutaa veneelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti