torstai 22. helmikuuta 2018

30.1.Kolumbia-Santa Marta- Panama-Linton Bay
Purjehdus jatkuu. Kaksi yötä ja meri näytti taas loistokkuutensa. Oli pienä aaltoja, isoja aaltoja ja isoimmat taisivat olla 5 metrin hujakoilla, Tuulta riitti taas ajoittain yli 20m/s. Veden väri muuttui turkoosista hernekeiton väriseksi lähellä mantereen joenuomaa. Tuntuu aina uudestaan ja uudestaan uskomattomalta miten meri muuttaa muotoaan. Jännä kokemus oli kun yhtäkkiä kova tuuli heikkeni ja tuli tyyni hetki ilman mitään näkyvää syytä. Minä olin unten mailla ja heräsin kun ihana liike loppui hetkeksi. 24m/s tuulessa  minäkin mietin jos kovemmaksi tulee, niin ehkä on keulahytti jätettävä. No ei tullut ja uni maistui. Panamaan saavuimme Linton Bay Marinaan, koska siltä käsin oli maahantulomuodollisuudet olivat helpompia kun Colonissa. Matka Portobelloon, jossa oli maahantulo rekisteröinti meni taksilla
Ja takaisin satamaan mentiin paikallisella bussilla, joka oli todellinen elämys. Portobello oli pikkukylä. Järkyttävää oli kaikkialla näkyvä muoviroska ja todella monta hylättyä purjevenettä ankkurissa kylän edustalla. Paikallisilla oli talot aivan meren rannassa ja pihatkin olivat täynnä roskaa. Silti idyllinen pikkukylä ja löysimme sieltä hyvän ravintolankin. Sitten matka jatkui
Coloniin Shelter Bayhin missä olemme kökkineet nyt kohta viikon verran. Vene mitattiin ja Panaman kanavan ylityspäiväksi agenttimme ilmoitti 18.2. joka oli kuulemma ensimmäinen vapaa aika. Satama on sotilasalueella keskellä ei mitään. Täältä on kuljetus paikalliseen Colonin kauppakeskukseen kerran päivässä ja kaksi veneestä voi mennä mukaan. Aika ankea kauppakeskus mutta bunkrattava on että ruokaa riittää. Tää satamassa oleminen keskellä ei mitään on tylsintä mitä reissussa on tapahtunut, mutta tuulet pitävät meitä täällä että ainakaan tänään emme voi lähteä vielä seikkailemaan. Tänne on palattava siten ennen kanavaan menoa mutta tässä olisi vielä reilu viikko aikaa mennä íntiaanisaarelle´ San Blass jos tuulet meille tulevat suosiollisiksi. Onneksi veneessä on ilmastointi, muuten tää olis kyllä aika helvettiä nyt vaan tylsää. Tänään tehtiin ostoslistaa kahdelle kuukaudelle. Galapacos on  kallis paikka joten Tyynen Valtameren ylitys menee sitten aika paljon purkkiruualla. Panama Galapcos legille onneksi vielä säilyy tuorettakin ruokaa ja toivottavasti kahden viikon aikana löydämme kohtuuhintaisen vihannestorin Galapacosista. Tähän moodiin sopii erinomaisesti mun Echard Tollen cd-kirjat jotka olen ostanut vuosia sitten jenkeistä ja ne ovat odotelleet sopivaa hetkeä joka on nyt täydellinen.

6.2.Tuulet eivät suosineet San Blassille menoa joten suuntasimme lähelle Portobelloa lahden poukamaan jossa asusteli myös matkaoppaassakin mainittu Heke ´perkele´. Ihana paikka makeita pikkuravintoloita rannalla ja kaunista luontoa.  Poukma on kuulemma täynnä tykinkuulia ja muitakin aarteita. Kaikki kuuluista merirosvot olivat siellä vierailleet. Viikko kului vauhdilla ja sitten palasimme taas Shelter Bayihin. Sitten tapahtui miehistön vaihto ja kaksi lähti ja kaksi tuli.

21.2. Kanavan läpi meno kesti kaksi päivää. Nousimme kolmen sulun kautta 24 metrin korkeuteen ja yövyimme Gaton järvellä, josta sitten aamulla jatkoimme ensi parikymmentä mailia järven yli ja taas kolmen sulun kautta Tyynelle valtamerelle. Koko homma meni upeasti jos ei lasketa mukaan noita-akkaa jonka vene oli meidän veneeseemme  kiinnitettynä sulkujen ajan. Akka huuteli meidän veneeseemme ohjeita ja nimitteli kulun aikana ja irroituksen jälkeen vielä meitä mm.bitch, fucking brics jne… Molemmissa veneissä oli neuvonantajat joiden hommana oli antaa ohjeistukset.

22.2.lähdön tuntua...matka jatkuu...edessä tuhat mailia ja Galapacos jossa pysähdytään kahdeksi viikoksi ja sitten alkaa matkan varsinainen legi eli Tyynen Valtameren ylitys. Jeee ihana päästä taas merelle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti