maanantai 25. joulukuuta 2017

15 päivää lähtöön

Tammikuun 8 päivä lähtee flygari kohti Karibiaa, Martiniquen saarta. Siitä jatkuu purjehdus seikkailuni kohti Tahitia josta tulen kotiin huhtikuun lopulla.

REITTI
St Lucia- ST Vincent- Grenadines- Hollanin Antillit- ABC saaret(Aruba,Bonaire,Curacao)-
Panama Colon-Galapagos Academy Bay- Tyynen Valtameren ylitys- Marquesas(Hiva Oa)- Fatu Hiva- Nuku Hiva- Hiva Oa- Tuamotun atollit;Rangiroa ja Fakarava- Tahiti Papetee.

Ajatus tästä seikkailusta lähti 2014 Atlantin ylityksen jälkeen. Mulle tuo ylitys ja se meren äärettömyys oli jotain sanoinkuvaamatonta. ARC-ylitys kesti 18 päivää ja halusin kokea vielä pidemmän ylityksen. Koska asioilla on tapana järjestyä niin Sissikin(sama purkkari jolla ylitettiin Atlantti) lähti juuri sopivasti tälle maailmanympäripurjehdukselleen ja koko alkureissu vaikutti niin hyvältä että päätin osallistua siihen.

Tämä on mulle palkkiomatka; 30 vuotta suuhygienistinä ja kohta 20 vuotta yrittäjänä omassa BOCCA-hoitolassani. Yritäjältä tämä vaatii paljon järjestelyjä mutta kaikki on mahdollista.
Ihanat asiakkaani tietävät että lähden reissuun ja useimpien käyntiväli on kerran tai kaksi vuodessa, joten hommat on saatu organisoitua että tulevat ennen lähtöäni ja sitten kun palaan.

Näiden kahden seikkailun välissä oli pienempi haave jonka sain toteutettua toissa kesänä. Olen osallistunut HTR (Helsinki Tallinna Race) useana vuonna ja halusin osallistua naisistossa.
Meillä oli fantastinen  naisisto ja upea kilpailu vaikka tuloksissa taisimme olla tokavikoja.

Istuskelin eilen joulusaunassa ja pohdin matkalle lähtöäni. Käytännön järjestelyjä on töiden osalta tietenkin pitänyt tehdä jo vuoden ajan mutta muutoin matkalle lähtö tuntuu ihan toiselta kuin Atlantin ylitykseen lähtiessä. Sieltä mereltä alkoin löytää sisäistä rauhaa ja se on muuttanut olemistani ja tekemistäni paljon. Tässä lähtöön valmistautumissessakin on mukana rauha ihan toisella tavalla kuin kaksi vuotta siten.

Nyt viimeistelen uutta kotiani johon on kiva palata reissun jälkeen ja vielä töissä käytännön asioita järjesteltävänä.  Samalla kun järjestelen tavaroita alan tehdä listaa matkalle tulevista kamoista. Laukkuun mahtuu 110 liraa että sillä mennään; tarkoittaa mulle todennäköisesti sitä, että kasaan läjän ja sitten sitä on alettava karsimaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti