keskiviikko 19. marraskuuta 2014

4 päivää ARC:n

Viimeinen asiakas vielä valkaisulampun alla... sitten seuraava hoito kuukauden päästä.
Tuntuu uskomattomalta ajatella että viikon päästä seilailen Atlantilla. Huomenna lento Las Palmasiin ja siellä muutama päivä ja sunnuntaina näillä näkymin lähtö klo.14. Laukut pakattuna kotona ja kaikki järjestelyt tehtynä. Kun viimeinen asiakas lähtee poksahtaa skumppa ja sen saattelemana vikat huoltoduunit ja sitten kotiin. Bocca-hoitolani juhlistaa 15-vuotista taipaletta sitten seuraavan kuukauden vähän eri maisemissa.


.

Heinäkuussa Naispurjehtijoiden reissussa viikko Inkoo-Hanko-Tammisaari tähtäimellä. Reiss oli ufantastinen ja siitäkin reissusta jäi mukavia muistoja ja ystäviä. Aivan upea jut, että naisille on oma pursiseura. Ensi syksylle on jo tiedossa purjehdus, jossa yksi etapeista on Sardegnia ja siellä seilataan Purjelaivasäätiön Swanilla.Seikkailupurjehdus ja tutustuminen Sissiin myös heinäkuussa; kahdeksan päivää Köpiksestä Turkuun. Samalla tuli eka kertaa kokeiltua kolmen päivän putkea purjehtimisessa...yövuorot ja jatkuva meno ;). Sama sitten jatkuu noin kaksikymmentä päivää Atlantilla. Sissi on ihana ja purjehtii upeasti.


Oli aika hienoa valvoa yöllä vahdissa ja katsella ohimeneviä rahti- ja matkustajalaivoja.
Parissa yössä valvominen alkoi tuntua aika luonnolliselta ja kivaa oli, että päivällä ei ollut vuoroja. Samankaltainen vuorotus on luvassa myös ARC.ssa.Elokuussa oli vielä pari mukavaa viikonloppupurjehdusta ja siihen sitten loppui purjehduskauteni.Sitten alkoi ruuan kuivattelu. Kuivuri on hurissut useamman yön...ensin parvekkeella ja ilmojen viiletessä kylppärissä. Saaliina on sitten kaikenlaista ruokaa vihanneksista lihaan alkupaino 65kg ja kuivattuna menee isoon urheilukassiin. Ei sitten tarvi syädä säilykkeitä kahta viikkoa vaan tiedossa on tattiherkkuja ja muutakin hyvää. Sissi lähti elokuunlopulla kohti Las Palmasia ja mukana kulki jo gluteiinittomat jauhot ja pasta sekä iso kasa munakoteloita. Kananmunat säilyvät lämpimässä joten siinä on sitten ainoa "tuoreruoka", tosi niitä on käänneltävä vähintään joka toinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti