keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

172 PÄIVÄÄ - Navigointia Karin kauttaennen Karia
Karin jälkeen


Maissa sanonta että oppi menee kantapään kautta vaihtui sitten minulla että navigointioppi menee karin kautta. Taisi olla melkeen koko miehistölle eka purjehdus tällä kaudella ja into pinkeänä lähdimme reissuun. Moni aika tärkeä asia unohtui siinä innossa ja hupsankeikkaa niin siinä kävi, että tunti purjehdittiin ja sitten kopsahdettiin karille.

Ripeasti saimme purjeet alas ja kaikki pysyivät rauhallisina.
Kenelläkkään sattunut mitään joten onni onnettomuudessa. Samoin purkkarikin tuntui säilyvän ehjänä.
Omin avuin ei irti päästy, joten Merivartiosto oli soitettava paikalle ja he saivat meidät yhdellä vetäisyllä irti kivikosta. Onneksi koko homma meni helposti ja nopeasti kiitos avustajille :)Kisu saatteli lähtöön
Ihana puulämmitteinen sauna, meressä kastautuminen ja hyvä ruoka ja yöunet ja eikun matkaan.

Ja matka jatkuu...

Seuraavana aamuna heräsimme aikaisin ja kävimme läpi
koneen starttaamisen sekä sammutuksen.
Nyt oli tehtävienjako ja tukihenkilöt meille kokemattomille hyvin määritely... reittisuunnitelma niin kartalla kuin ipadillä tehty ja matkaan. Minä jatkoin navigointia ja pikkuhiljaa aloin olla "kartalla". Tosi makee tunne kun hahmotus alkaa olla kohdallaan ja aloin löytää sijaintimme ja varmistus oli helppoa hakea aina ipadistä.


Kökäriin saavuimme pari tuntia toista  retkuetta myöhemmin ja sitten ruuanlaittopuuhiin. Illallinen oli porsaanfilettä herkkusienillä kookoskermassa ja uusia perunoita sekä parsaa sesaminsiemelillä.Satamassa on ihana iso keittiö jossa teimme yhdesä illallisen ja pidimme hauskaa koko joukolla. Ihana ilta täynnä iloa, naurua ja helpotustakin.

Saavumme Kökäriin
Ja taas matkaan. Toinen retkueveneemme lähti heti aamusta me odottelimme kunnes nikotinistimme olivat saaneet lähikaupasta täydennystä ja sitten matkaan. Tuulet ei olleet tällä reissulla kovin suotuisia ja moottorilla mentiin aika iso legi matkasta...tylsää. No tarvitaan siinäkin navigointia ja koko ajan se kartalla pysyminen alkaa olla minulle helpompaa. Vähän aikaa kestää aina aluksi kunnes alan hahmottaa paikkamme ja sitten se tulee koko ajan tulee helpommaksi :)


Seuraava stopover oli sitten Borstö jonne saavuimme taas muutamia tunteja myöhemmin kuin kimppaveneemme. Ja sitten oli vuorossa makkaran grillausta ja hapankaalia.


Ruokaostoksetkin valmiina lähtöön
Minä oli ottanut ruuanhankintavastuun koko reissulle ja kaikki maistui ja ruokaa oli riittävästi.
Vähän treenia Atlantin ylitystä varten. Ruokamäärä oli kyllä aika valtava 12:sta ihmiselle neljäksi päiväksi. Atlantin ylityksellä meitä on kahdeksan ja ruokaa on oltava kolmeksi viikoksi. Joku siellä ollut sanoikin että söivät itsellensä tilaa veneessä ;)


kohti kotia

Aamulla starttasimme kohti Taalintehdasta samaan aikaan. Vähän matkaa päästiin taas purjeilla ja sitten mentiin moottorilla :(.  Taalintehtaalla oltiin neljän aikoihin ja sitten loppuhommien jälkeen kohti kotia.Lisää kuvateksti

Ihana oma suihku, sänky ja Caro-kisuli kehräili tyytyväisenä kun tulin kotiin.

Ja laukkuja ei paljon kannata purkaa.
Ensi viikonloppuna taas skiglaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti