keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

162- Eka kerta alle 30 jalkasella purkkarilla

Liityin Naispurjehtijoihin ja kävi hyvä tuuri, että mahduin vielä kahdelle reissullekkin mukaan.
Viime viikonloppu perjantaista sunnuntaihin selasin 27 jalkasella Sunvindillä.
Tässä veneessä gastina


Uusi kokemus oli pinna ruorin sijasta ja alle 30 jalkanen purkkari . Perjantai-iltana lähdettiin ja ekä yö vietettiin oman veneen porukalla.

Lauantaina sitten oli kokoontuminen muiden naispurjehtijoiden kanssa Koivukylän pursiseuran saaressa. Neljä veneellistä naisia saapui paikalle.

Pääsimme kunnolla myös purjehtimaan ja muutama prinsessakäännöskin tuli koettua. Sain olla pinnassa kunnon tuulella ja vauhtia oli parhaimmillaa jotain 6.5 mailia.  Oli tosi makeeta olla pinnassa vaikka hauikset joutu koville, tuntuma veneestä on ihan toista kuin isommissa ja takanatulijatkin sanoivat että oli hienoa menoa...ja minä olin pinnassa :)


Ihanainen aamusauna

Otin ruokavastuun tälläkin reissulla ja taas budjetti kolmelle oli 30-/per hlö ruuat perjantaista sunnuntaihin. Kyllä siinä meikäläinen joutuu vähän miettimään kun normaalisti ostan itselleni luomua ja en paljon hintoja katsele. Onneksi Lindli on lähellä ja ruokakustannukset jäivät 24-/per hlö. Alan oppia :) Perjantaiksi olin tehnyt valmiiksi kotona kesäkurpitsamunakkaa,n joka maistuu hyvin kylmänäkin. Illalla syötiin uusia perunoita ja kylmäsavustettua lohta. Lopuista tehtiin seuraavan päivän matkalounas höystettynä pavuilla, oliiveillacapriksilla ja rucolalla. Illalle olin laittanut kaslerin punaviinimarinaadiin ja sen kanssa oli grilliperunoita sekä paistettua parsaa seesaminsiemenillä.

Oli mahtava ilta isolla naisporukalla ja saaressa oli aivan fantastinen puusauna.

Aamulla lämmittelin vielä aamusaunan ja ehdin siitä nautiskella yksikseni kunnes muut heräsivät ja meidän veneen porukkaa liittyi seuraan. Merivesi oli vielä aika kylmää mutta kun saunaan pääsee niin siellähän on käytävä.
Sitten lähdettiin paluumatkalle.
Matkalounas: Lauantaiksi varattu kasleri oli iso joten siitä olin osan käyttänyt sunnuntairuokaan muusia ja kasleria tomaattikastikkeessa.
Tuulta ei ollu lähes nimeksikään, mutta meidän veneestä ei kenelläkään ollut kiire kotiin, joten nautiskelimme rauhallisesti purjehtien purjeet "virsikirjalla" ja veneessä tarkeni t-paidassa. Sekin oli mieletön kokemus kun sai etupurjeen pysymään "pulleana".

Virsikirjalla mentiinPerille tultiin Lauttasaareen illansuussa ja takana taas yksi uusi ihana kokemus ja nyt ehtii vähän pyykätäkkin ennen juhannusreissua.
Siellä ei ole minulla mitään ruokavastuita vaan ihanaa seuraa ja nautistekelua merellä ja maissa.virsikirjailme


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti