maanantai 19. toukokuuta 2014

205 päivää ARGh:n


Nämä viime kaksi kuukautta ovat menneet töissä ja erilaisissa purjehdukseen liittyvissä illoissa ja kurseissa.

Lauttasaaren kipparit järjestävät yhteistyössä muiden seurojen kanssa kiinnostavia veneilyyn liityviä iltoja; minä osallistuin purjeiden trimmausiltaan MB sailsin tiloissa larussa. Oli mielenkiintoista nähdä vanhana ompelijana miten noiden purjeiden valmistus tapahtuu. Olen pohtinut tuota purjeiden leikkausta muutamankin kerran ja nyt siihen sain loogisen selityksen. Purjeen alaosassa on kauniita kolmioita ja syy siihen että kankaan leikkaus-suuntaa muuttamalla saadaan purjeeseen riittävä vahvuus että se hyvin pidettynä toimii kymmenenkin vuotta. Taisi olla 34 jalkasen purkkarin isopurje ja hinta noin 2500 että kyllä siinä motivaatiota onkin pitää purjetta hyvänä. Huonolla käytöllä ja säilytyksellä purjeen kunto voi huonontua olennaisesti muutamassakin vuodessa. Purjeen korjaus tuli sitten myös opeteltua.

  
Matkalukemista
Toinen mielenkiintoinen ilta oli Sinbadin tiloissa missä vanha merikarhu kertoi kovista sääolosuhteista ja miten se vaikuttaa purjeveneeseen ja kuinka sitä tulisi huomioida. En ole vielä päässyt/joutunut todella kovaan keliin, tuulet olleet alle 20... Noh sekin kokemus tulee varmaankin tässä lähivuosina ja tällä purjehdusvauhdilla.


                                                                   
Kävin myös rannikkolaivurikurssin kahtena intensiiviviikonloppuna.  Matemaattiset laskut yhdistettynä merikartan lukemiseen/ymmärtämiseen ...huh,huh!
Carokin osallistui opiskeluun
Yli viikon kannoin kirjoja duunissa mukana; sain siellä tehtyä suursiivouksen ja paljon muuta vastenmielistä ja muka pakollista jotta en ehtinyt lukemaan tentteihin. Päätös, että vietän pääsiäisen opiskellessa meni myös kauniiden ilmojen piikkiin ja niinpä päätin että en mene tentteihin vaan opettelen käytännössä ja katson sitten vuoden kuluttua menenkö tentteihin! opettelen Atlantin ylityksellä yhden asian viikossa ja siihen sitten yhdistyy vähän käytäntöäkin, paljon navigoitavaa ei tuolla keskellä Atlanttia ole mutta voin sitten tehdä vuorovesilaskut ja eksymälaskut sen kahden viikon aika kun maata ei ole näkyvissä ;)

ARC-kipparimme Mika elvyttämässä

Sitten hauska ja todella tarpeellinen viikonloppu oli veneilijän ensiapukurssi. Kaksi nuorta komeaa opiskelijapoikaa pitivät sen meille ja tuli hyvin teorian kertausta ja käytännön opiskelua. Teimme harjoituksia "todellisista mahdollista tilanteista purjeveneellä". Oli mielenkiintoista huomata, että toisille vieraisiin ihmisiin koskeminenkin oli vaikeaa kun meikäläinen on siihen niin tottunut että heti kävin kiinni kun piti.


Yksi viikonloppu meni sitten perämieskurssin teoriassa. Se oli ihanan käytännönläheistä ja nyt sitten riitti teoriaopiskelut ja seuraava on sitten laiturille ajo harjoittelua parin viikon päästä ja sitten alkavatkin purjehdukset, iiihannaa!

Liityin Sailing ladyihin ja heillä on mukavia purjehduksia kesän aikana ja mukaankin mahtui vielä. Nyt on pari purjehdusta per kesäkuukausi ja kaikki muu sen lisäksi on pelkkää bonusta. Kassi pikalähtöihin valmiiksi pakattuna et voi olla muutaman yönkin poissa.

Nyt olen matkalla Turkuun ja sieltä Paratiisisaarelle koulutukseen viikonlopuksi joten tässä junassa on hyvä hetki päivitellä blogia.

Takastulomatkalla yritän opiskella noita kuvien lisäämisiä ja saisin nämä sinne laitettua ihan kuvien kera. Ilma on todella mielenkiintoinen hesassa satoi rakeita ja nyt Kirkkonummella aurinko paistaa.

Ihanaa olla kotona...vähän pääsi veneilemäänkin kun saareen mentiin. Oih kun näkyi muutama purjevenekki jo ja niin teki mieli vesille.

Melkeen tuli "vahingossa " deletoitua tekstit luin ton että nyt laitan blogin julkiseksi. On tää niin jännää! Ja koulutuksessakin muutama sanoi että olisi ihana lukea tästä mun seikkailusta ja siihen valmistumisesta ja eivät todellakaan tienneet tätä mun blogipyristelyä. Apuuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti